Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk

N.C. NIELSENS HISTORIE SIDEN 1946

N.C. Nielsen bærer navn etter grunnleggeren. Det hele startet opprinnelig med at Niels Christian Nielsen åpnet et smieverksted i 1946 på samme adresse i Balling hvor virksomheten befinner seg i dag. Som alle andre landsbysmeder den gang hadde han fokus på å sko hester og smi jernringer til hjul, men han var samtidig flink til å se mulighetene i det stadig mer mekaniserte landbruket. Virksomheten ble etter hvert utvidet med landbruksmaskiner, betongblandere og lifter til traktorer.

I 1970 tok Niels Christian Nielsen et skritt som ble avgjørende for at N.C. Nielsen kunne utvikle seg fra lokal aktør til landsdekkende virksomhet: Han kjøpte to brukte gaffeltrucker i København, som raskt ble solgt videre og avslørte et stort potensial for denne maskintypen.

MILEPÆLER I N.C. NIELSENS HISTORIE:

1973 – N.C. Nielsen overtar det danske agenturet for Linde gaffeltrucker. Niels Christian Nielsen står i spissen for virksomheten sammen med sønnene Poul og Per Nielsen. Antall medarbeidere: 7.

1986 – Avdelingen i Karlslunde på Sjælland åpnes. N.C. Nielsen kan tilby en landsdekkende serviceorganisasjon. Antallet medarbeidere har vokst til 44.

1996 – Søsterselskapet Scantruck etableres med fokus på entreprenørmateriell. Antallet medarbeidere har vokst til 113.

2000 – Virksomheten tar over det danske agenturet for Terberg terminaltraktorer.

2005 – Terberg-agenturet utvides til det svenske og norske markedet. Terberg Scandinavia etableres.

2007 – Produktutvalget utvides med SMV Konecranes. Antallet medarbeidere har vokst til 183.

2012 – En ny salgsavdeling blir innviet som den siste av en rekke store utvidelser. Over 18 000 kvadratmeter er nå under tak og omfatter bl.a. Skandinavias største showroom for kjørende materiell.  Tar over agenturet for Combilift samme år.

2014 – Eget showroom for heavy duty-maskiner.

2016 – Sammen med robotvirksomheten BILA etablerer N.C. Nielsen selskapet AGV Scandinavia som skal sikre en sterk posisjon på markedet for førerløse trucker.

2016 – N.C. Nielsen inngår samarbeid med tyske Scheuerle om salg av SPMT-trailere til tunggods.

2017 – N.C. Nielsen blir offisiell forhandler av det verdenskjente merket Allison Transmission i Danmark, på Færøyene og på Grønland.

Vil du vide mere?