Lukk
Case N.C. Nielsen har nettopp levert verdens største reachstacker til Blue Water Shipping i Esbjerg. Denne gigantiske reachstackeren løfter svimlende 152 tonn på kroken, og er utviklet som en del av et tett fireårig samarbeid mellom N.C. Nielsen og Blue Water Shipping. Reachstackeren er nå tatt i bruk på havneområdet i Esbjerg, der den lett flytter vindmølletårn, naceller og annet stort gods.

For Blue Water Shipping oppfyller verdens største reachstacker et gammelt ønske om fleksible løft helt i den tyngste enden av skalaen. Som et alternativ til kraner skal den ombyggede Konecranes 4545 reachstackeren hjelpe til med de største løftene av vindmølletårn, naceller, rammer og konstruksjoner i et tett samspill med de andre heavy duty-maskinene:

 - Nå kan vi selv ta hånd om de tyngste løfte- og transportoppgavene ved at vi kombinerer maskinene våre til de forskjellige oppgavene. Vi kan f.eks. løfte opp til 250 tonn med verdens største reachstacker i den ene enden, og en av våre 100 tonn reachstackere i den andre, eller kjøre med ekstremt tunge varer hengende på kroken. Dette gjør at vi er klare til framtidens transportoppgaver forteller Søren Messmann, General manager i Port Services Division hos Blue Water Shipping.

 

Store krav fra vindmøllebransjen

Verdens største reachstacker er et resultat av et målrettet utviklingsarbeid mellom N.C. Nielsen og Blue Water Shipping. Store krav til maskinens ytelse skulle oppfylles, og de tekniske spesifikasjonene ble definert i samarbeid med Blue Water Shippings kunder i vindmøllebransjen. De stadig større og tyngre vindmølledelene, jordens bæreevne på opplagringsplassen, nye løftetyper og ønske om at kroken skulle kunne nå helt ned til bakken var blant de tekniske utfordringene.

- Vi har hatt et fantastisk godt samarbeid med N.C. Nielsen. Vi har hatt et åpent, felles og konstruktivt utviklingsarbeid med en mengde ideer på bordet. N.C. Nielsen har vært flinke til å ta tak ideene og få de omsatt til tekniske løsninger. Utgangspunktet har vært at det ikke er noen begrensninger, og denne tankegangen flytter grensene for hva det er som er mulig forteller Søren Messmann fra Blue Water Shipping.
 

Store tanker gir storslått teknikk

N.C. Nielsen har tidligere utviklet bomsterke reachstackere til vindmøllebransjen med en løftekapasitet på 110 tonn. Den gangen risten mange på hodet av prosjektet, og de ville ideene. Men N.C. Nielsen beviste at ideene kunne utføres. Utviklingen av verdens største reachstacker er nok et skritt som flytter grensene på heavy-duty-området:

- Det meste er oppskalert i forhold til tidligere. Sammen med våre ingeniører og konstruktører har vi jobbet intenst med å finne formelen til verdens største reachstacker. Det har lykkes i et innovativt samarbeid med Blue Water Shipping, der vi har vært nødt til å oppfylle de tekniske spesifikasjonene og imøtegå veldefinerte ønsker om maskinens formål. Det handler om å gjøre det kompliserte enkelt forteller teknisk direktør Per T. Nielsen hos N.C. Nielsen.

SE MYE MER OM VÅR RANGE AV REACH STACKERS

VIL DU VITE MER?