Lukk
Case Som de første i Danmark har Vejle kommune skaffet seg en Terberg TT223 CC terminaltraktor med krokløft. Den spesialbygde terminaltraktoren fra N.C. Nielsen er i sving hver eneste dag fra morgen til kveld og sikrer interne transport av avfallscontainere på det travle gjenbruksanlegget, hvor søppelbiler, privatpersoner og virksomheter avleverer avfall til sortering og gjenbruk.

Gjennom 30 år har Vejle kommune vært ledende i Danmark innenfor sortering av organisk avfall. Og kommunens søppelbiler kjører på biomasse utvunnet av det samme organiske materialet. Derfor var det også opplagt å optimere den interne transporten på gjenbruksanlegget, hvor to eldre og nedslitte lastebiler hadde hatt som oppgave å flytte de tunge avfallscontainerne:

– Vi har erstattet to lastebiler med den nye Terberg-terminaltraktoren. Vi hadde utfordringer med krokløftet til lastebilene, vedlikeholdskostnadene var blitt for store, i tillegg måtte lastebilene vedlikeholds eksternt av flere forskjellige leverandører. Lastebilene er dessuten ikke laget for å kjøre småturer på et gjenbruksanlegg. De nye Terberg-terminaltraktoren vår har gjort alt mye lettere, forteller teamleder Keld Winther fra AffaldGenbrug Vejle kommune.

Prosessen med å velge en Terberg-terminaltraktor var grundig. På sensommeren 2018 begynte vurderingene om en ny løsning. Markedet ble sondert og informasjon ble samlet inn. Etter en søkeprosess ble N.C. Nielsen kontaktet for et samarbeid. Deretter fulgte flere møter og en tur til Balling før innsatsen resulterte i en 1-årig leieperiode hvor Vejle kommune kunne prøve ut en Terberg-terminaltraktor.

 

– Det var helt klart utprøvingen som gjorde utslaget. Vi ble overbevist av N.C. Nielsens tilgang til å finne en skreddersydd løsning som passer nøyaktig til behovene vi har. Det er konstruert en løsning med et 30-tonns krokløft, støtfanger bak, vendbart førersete og god innstigning for føreren. Det er også et ekstra pluss at N.C. Nielsens servicemontør kommer til oss lokalt når maskinen skal vedlikeholdes, poengterer Keld Winther fra AffaldGenbrug Vejle kommune.

Den nye Terberg TT223 CC-terminaltraktoren opererer på et 80 000 kvadratmeter stort område, hvor den transporterer containere mellom gjenbruksplass, behandlingsanlegg og deponi. Den kjører under hele anleggets åpningstid og på 361 åpningsdager årlig. Den håndterer i gjennomsnitt fire transportoppgaver i timen, noe som på årsbasis blir til 10 830 transporter av avfallscontainerne som kan veie opptil 20 tonn hver avhengig av innhold.

For N.C. Nielsen er løsningen til Vejle kommune et nytt kapittel om Terber- terminaltraktorer, som kan tilpasses vidt forskjellige formål. Intern transport av containere på gjenbruks- og behandlingsanlegg er ifølge salgssjef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen et svært spennende kompetanseområde:

– Vi ser et stort potensial for å finne effektive transportløsninger til gjenbruksanlegg og avfallshåndtering i kommuner og virksomheter som arbeider på dette området. Terberg-terminaltraktorer er velprøvd teknologi som kan tilpasses nøyaktig til disse transportoppgavene med f.eks. krokløft eller annet relevant ekstrautstyr til containerhåndtering. Hos N.C. Nielsen tilbyr vi alltid en samlet løsning med terminaltraktor, service på stedet, dokumentasjon og relevant rådgivning.
 

Vil du vite mer?

Kontakt Claus Lilleholt for mer informasjon om innholdet i denne pressemeldingen.