Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Case Det går unna hos Danish Crown-slakteriet i Sæby. En stadig strøm av svinekjøtt skal sendes ut i verden, og derfor har N.C. Nielsen levert enda en Terberg YT 222-terminaltraktor som kan flytte løstrailere i det travle utlastingsområdet på slakteriet. Den nye Terberg YT 222 ble levert på bare tre uker og danner nå par med en tilsvarende terminaltraktor med seks år på baken.

Den fabrikknye Terberg YT 222 er tilpasset håndteringsprosessen hos Danish Crown. N.C. Nielsen har bygd om terminaltraktoren med en lav seksjon bak og en tilpasset bakskjerm som passer slakteriets eget bukkesystem. Det betyr at terminaltraktoren kan kjøre løstrailere til lesserampene og la dem stå selv, og etter lessing kjører trailerne videre til et henteområde i nærheten.

Terminaltraktorene hos Danish Crown betjener 15 lesseramper. Fra tidlig morgen til kveld aften er de i full sving med å flytte trailere på fabrikkområdet og på offentlig vei mellom avdelingene. Slakteriet i Sæby produserer daglig 18 000 skinker som kjøres direkte ut i de ventende kjøletrailerne. Disse fraktes deretter videre til fryselagre i inn- og utland og mange trailere kjøres til containerterminalen i Aarhus for videre frakt.
 

– Vi har gode erfaringer med Terberg-terminaltraktorene våre. Vi fikk den første terminaltraktoren for seks år siden. Den har kjørt upåklagelig og uten svikt alle år. Det var derfor enkelt å velge igjen. Vi har hatt en riktig fin dialog med N.C. Nielsen, og verkstedet i Balling har klart å bygge om og levere den nye Terberg-terminaltraktoren på bare tre uker. Det er ganske imponerende, uttaler formann Ole Aaberg fra Danish Crown i Sæby.

De to Terberg-terminaltraktorene hos Danish Crown kjøres på skift av fem erfarne sjåfører som også kjører gaffeltruck på slakteriet. Som en del av prosessen var sjåførene med på virksomhetsbesøk hos N.C. Nielsen i Balling for å teste den nye Terberg YT 222-terminaltraktoren, få tilpasset tekniske finesser og få demonstrert de nyeste funksjonene til terminaltraktoren.

– Jeg vil gjerne trekke fram det høye komfortnivået i en Terberg-terminaltraktor. De mange timene bak rattet gjør det avgjørende med et behagelig arbeidsmiljø inne i førerhuset. Sjåførene våre kan dra nytte av forhåndsoppvarming, klimaanlegg, justerbart førersetet, ergonomiske instrumenter, speil og godt utsyn til alle sider. Til sammen utgjør dette en forskjell i en travel hverdag, poengterer formann Ole Aaberg fra Danish Crown. 

Hos N.C. Nielsen er man glad for å kunne hjelpe Danish Crown med en kundetilpasset løsning på relativt kort tid:

– Hos Danish Crown var de meget bevisste om hva de ville ha. Teknisk sett var oppgaven godt definert, ettersom terminaltraktoren skulle passe godt til det eksisterende bukkesystemet hos slakteriet. Ved å senke bakenden, velge riktig dekktype og montere en spesialtilpasset bakskjerm traff vi den rette frihøyden for terminaltraktoren. Vi er glade for at vi fant fram til en optimal løsning som bidrar til fleksibel intern transport av løstrailere, forteller salgssjef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.

Vil du vite mer?

Kontakt vores Heavy handling team for mer informasjon