Lukk
Nå presenterer N.C. Nielsen en ny form for terminaltraktor, nemlig den spesialutviklede Terberg DT-serien (Distribution Tractor). Med lav innstillingshøyde, godt oversikt fra førerhuset og en rekke sikkerhetsforanstaltninger setter DT-serien fra Terberg nye standarder for flytting av trailere på travle godsterminaler, sentrallagre og distribusjonssentre.

Den interne logistikken på terminalene er i høy grad blitt en konkurransefaktor. En strøm av lastebiler kommer til terminalene og avleverer en trailer ved en port for deretter å koble seg på en annen trailer og kjøre videre. Her kommer den nye Terberg DT inn i bildet som hardtarbeidende "flyttebil" som raskt, sikkert og effektivt kan plassere trailerne på rett sted.

 

Ligger lavt i landskapet

Den lave innstigningshøyden og et førerhusgulv som bare er en halv meter over kjørearealet, gjør at Terberg DT passer bra for den travle trailertrafikken:

– I en travel hverdag betyr det mye at føreren fra det lavtmonterte førerhuset er helt i øyehøyde med både medtrafikanter og gående personer på terminalen. Det senker faren for påkjørsler og andre ulykker. Føreren har fullt utsyn til svingskiven, noe som er en fordel når en trailer skal kobles til. Føreren kan gå ut på begge sider og trenger bare ta ett enkelt trinn ned for å montere kabler og slanger mellom terminaltraktor og trailer. Det betyr god ergonomi for føreren, sier salgsdirektør Max Høegh Nielsen fra N.C. Nielsen.
 

Maksimal førerkomfort

Samtidig har utviklerne av Terberg DT hatt fokus på komforten i førerhuset. Førerhuset er gjort større, støynivået er minsket, vibrasjonene redusert og et nytt luftbehandlingssystem sikrer et godt inneklima for føreren. Både det luftfjærede førersetet, selve rattet og betjeningspanelene kan justeres ergonomisk korrekt for hver enkelt fører.

– Førerkomfort er ofte et valgkriterium når man skal investere i terminaltraktorer. Nettopp dette har vært i fokus hos Terberg som i mange år har vært ledende på området. Terberg DT er intet unntak her og tilbyr føreren en rekke komfortable egenskaper som gjør arbeidslivet mer behagelig, forteller salgsdirektør Max Høegh Nielsen fra N.C. Nielsen.
 

Høyt sikkerhetsnivå

Som alle andre Terberg-maskiner er Terberg DT utviklet med et høyt sikkerhetsnivå som lever opp til de strengeste EU-reglene. Førerhuset på en Terberg DT har dermed veltesikker (ROPS – Roll Over Protective Structure) konstruksjon og i tillegg beskyttelsesstag som beskytter mot fallende gjenstander (FOPS – Falling Object Protective Structure). Sammen med andre sikkerhetstiltak, som f.eks. bredt synsfelt, gjør dette Terberg DT til en sikkert arbeidssted for føreren.

Vil du vite mer?