Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Case Uddevalla Hamnterminal har nylig fått et kraftig tilskudd i sin løftepark med Sveriges største reachstacker, levert av N.C. Nielsen. En kjempe av en maskin som kan løfte hele 100 tonn per løft, noe som er det dobbelte av havnens tidligere maskin. En kapasitet som vil være nyttig da det håndteres svært tunge stykkgods på havnen, blant annet vindkraftverk.

Uddevalla Hamneterminal er en av Sveriges knutepunkt for tungt stykkgods og det var behov for en ekstra fleksibel kran. Kunden var en stund i dialog med N.C. Nielsen for å se hvilken løftekapasitet som skulle være den mest optimale for behovet til havnen. Valget falt etter hvert på en NCN 100T Reachstacker som kan løfte hele 100 tonn i ett løft, og som er basert på en modifisert Konecranes med en egenvekt på drøyt 79 tonn.

- Vindkraftverkene blir bare større og større, og vi hadde behov for en maskin som både var kraftig og fleksibel sier Robert Rydén, Manager Operation & Traffic på Uddevalla Hamnterminal. Vi hadde en reachstacker fra N.C. Nielsen fra før, en modell som kan løfte 65 tonn per løft, men det var behov for mer kapasitet. I løpet av 2020 vil vi lose 67 komplette vindkraftverk i havnen, og senere 176 tårnseksjoner ved 31 forskjellige tilfeller på mindre fartøy i havnen. En enkelt tårnseksjon kan veie opptil 95 tonn, og en nacelle (generatoren på toppen) kan veie like mye. Nacellen kan vi nå klare alene med vår nye maskin fortetter Robert.

- I tillegg til vindkraftverk håndterer vi husmoduler, papir, kjøretøy, krommalm, magnesiumklorid, kunstgjødsel og mye annet sier Robert Rydén. N.C. Nielsen er svært kunnskapsrike innen heavy handling området, og vi har hatt et nært samarbeid siden 2010 der de følger vår utvikling og våre løftebehov på nært hold avslutter Robert.

 

"Selv de virkelig tunge løftene skal være lette å håndtere".

Dette er en grunnleggende filosofi hos N.C. Nielsen, som utvikler innovative og kraftige reachstacker til kunder over hele verden. Bedriftens lange erfaring innen tunge gods hver hele tiden grensen for maskinens løftekapasitet, manøvrering, førerkomfort, fleksibilitet og tekniske ytelse.

- Vårt modellprogram innen heavy handling reachstackers strekker seg fra 85 til 152 tonn løftekapasitet i dag sier Per Löthner, Distriktschef Sverige hos N.C. Nielsen AB. Vi utvikler hele tiden unike løsninger for å kunne møte kundenes behov, både i dag og i fremtiden.

- Maskinen til Uddevalla Hamnterminal er et godt eksempel på hvordan vi jobber langsiktig med å finne en god løsning med i tospann med kunden. Og når vi har levert en tilpasset maskin til en kunde, ja det er da det langsiktige arbeidet starter avslutter Per.

VIL DU VITE MER?