Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Sist høst utviklet N.C. Nielsen en spesialversjon av en SMV Konecranes reachstacker med løftekapasitet på 100 tonn. Maskinens suksess har ført til et unikt samarbeid med Konecranes Lifttruck om produksjon av fabrikknye 100-tonns reachstackere i danske Balling.

Høsten 2013 presenterte N.C. Nielsen, Danmarks ledende leverandør av heavy duty-maskiner, en spesialkonstruert SMV Konecranes reachstacker med doblet løftekapasitet på 100 tonn. Det dreide seg om en hittil ukjent maskintype på markedet. Utviklingsprosessen startet etter en henvendelse fra havneterminalen i Aarhus, som manglet en manøvreringsdyktig maskin til lossing av de stadig tyngre elementene til havvindmøller. Prosessen ble avsluttet med at N.C. Nielsen leverte en spesialkonstruert 100-tonns prototype basert på en svært ombygd SMV Konecranes reachstacker til havnen i Aarhus.

 

Fabrikkny med forlenget akslingsavstand

Interessen for den nye og svært kraftige reachstacker-modellen er stor, både innenfor og utenfor Danmarks grenser. Etterspørselen har nå ført til en unikt samarbeid mellom N.C. Nielsen og Konecranes Lifttruck: Den svenske produsenten leverer fra nå av fabrikknye SMV Konecranes reachstackere med den nødvendige akselavstanden på 9 meter, mens N.C. Nielsen står for den øvrige oppbygningen av spesialversjonen.
 

Fra mission impossible til suksess

- Det som på forhånd minnet mest om en «mission impossible» har utviklet seg til å bli en riktig suksesshistorie. Det er det nye samarbeidet med Konecranes Lifttruck et klart uttrykk for. Når vår tekniske direktør, Per Nielsen, sist høst foreslo at vi kunne bygge om en 45-tonns reachstacker til en maskin med en løftekapasitet på 100 tonn, trodde de færreste på prosjektet. Men takket være en omfattende teknisk kunnskap om reachstackere på huset og grundige ingeniørmessige beregninger ble all tvil feid av banen. Vår spesialbygde SMV Konecranes reachstacker besto alle tester ved den avsluttende typegodkjennelsen og løftet bl.a. de nødvendige 125 tonnene uten problemer, sier salgsdirektør Max Høegh Nielsen fra N.C. Nielsen.
 

Redusere den samlede belastningen

Doblingen av kapasitet er oppnådd ved at vi har modifisert en klassisk 45-tonns SMV Konecranes reachstacker på sentrale områder. De originale løftesylindrene er f.eks. dreid 180° for å redusere belastningsgraden, åket er fjernet og maskinens originale tvillingsmonterte drivaksel suppleres med et nyutviklet «understell» med 2 x 4 hjul for å fordele vektrykket.  Samtidig er akselavstanden utvidet fra 6,4 til 9 meter, og dette er svært viktig. Ved utviklingen av prototypen ble rammen til en brukt SMV Konecranes reachstacker skåret opp og forlenget på verkstedet til H.C. Nielsen. Avtalen med Konecranes Lifttruck sikrer nå at oppbyggingen av 100-tonnsversjoner kan skje med en fabrikkny ramme som er forlenget.

Vil du vite mer?