Lukk
Case På sensommeren leverte N.C. Nielsen en fabrikkny Konecranes F16-600C Liftace-gaffeltruck til Priess A/S i Vinderup. Den nye heavy duty-gaffeltrucken håndterer flere typer løft og tyngre løft som tidligere krevde flere av maskinene til virksomheten. Det skjer samtidig med at virksomheten fra Vest-Jylland har slanket porteføljen og nå satser spesifikt på transformatorstasjoner, teknikkhus og solcellemaster.

Priess A/S er en tradisjonsrik virksomhet som ble grunnlagt i 1921 i Vinderup. Siden den gang har virksomheten tilpasset seg de endrende markedsvilkårene og produsert et bredt utvalg av produkter til infrastruktur, forsyning, grønne løsninger, trafikk m.m. I dag har Priess A/S omtrent 150 medarbeidere i Vinderup med særlig fokus på kundetilpassede "Plug & Play"-teknikkløsninger.

Ankomsten av den nye Konecranes F16-600C Liftace-gaffeltrucken svarer til det strategiske fokuset på først og fremst store ferdigmonterte transformatorstasjoner og teknikkhus. Disse skal transporteres ut av og innad i de travle fabrikkbygningene i Vinderup når råhusene for eksempel skal herdes under åpen himmel eller de ferdigmonterte husene skal settes på de ventende blokkvognene og fraktes til forsyningsselskaper verden over.

– Vi hadde behov for å fornye truckflåten og erstatte noen gamle trucker. Med den nye Konecranes øker vi løftekapasiteten til 16 tonn, sparer minst 30 % på drivstoffet og har fått en moderne gaffeltruck med kort venderadius, masse utsyn, komfortpakke og ekstrautstyr som ryggekamera, vekt i gaflene og radiosystem. Det er truckførerne våre veldig glade for, forteller vedlikeholdsansvarlig Nicholas Andersen Scammell fra Priess A/S.

Den nye Konecranes kan sideforskyve gaflene, tårnet kan vippes og den relativt støysvake trucken kjører dessuten på slangefrie dekk for å unngå punkteringer. Komforten inne i kabinen kan enkelt måle seg med moderne personbiler, ettersom det finnes både sete med fjæring, klimaanlegg, Bluetooth-radio, koppholder og bra med oppbevaringsplass til skanner, mobil og diverse arbeidspapirer for dagens oppgaver.

– Konecranes er i særklasse i heavy duty-kategorien. Vi ble invitert på besøk til N.C. Nielsen i Balling for å prøve forskjellige utgaver, og truckførerne våre ble helt solgt. Vi var ikke i tvil om at vi ville skaffe oss en Konecranes. Vi har samtidig fått en ordentlig bra serviceavtale, hvor N.C. Nielsen vedlikeholder hele maskinparken vår. Vi regner med at vi skal optimere truckflåten enda mer framover på bakgrunn av dette, forteller vedlikeholdsansvarlig Nicholas Andersen Scammell fra Priess A/S.

Hos N.C. Nielsen er man fornøyd med Konecranes-løsningen hos Priess, som er et resultat av en tett dialog, en mangeårig historikk mellom de to samarbeidspartnerne og de nye teknologiske Konecranes-mulighetene:

– Konecranes F16-600C Liftace-gaffeltrucken som er levert, representerer en helt ny generasjon av høyteknologiske heavy duty-maskiner. De er svært fleksible, driftssikre og komfortable – og kan løpende levere et stort datamateriale til dokumentasjon – både internt til vedlikeholdet og eksternt til sjåførene – som for eksempel kan få opplyst den nøyaktige vekten av godset, slik at man unngår å kjøre med overlast, forteller salgssjef for heavy duty maskiner Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.

 

VIL DU VITE MER?

Kontakt vort Heavy handling-team for mer informasjon