Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Danmark har inntatt en det globale førersetet innen vindmølleindustrien. Bare i 2016 ble det eksportert vindmøller, teknologi og service for 55,6 mrd. danske kroner. Det tilsvarer 6,9 prosent av den danske vareeksporten, og rundt 33 000 personer er ansatt i den danske vindmøllebransjen. Det forventes en fortsatt positiv vekstkurve i framtiden.

Alt til tunge løft

N.C. Nielsen merker også framgangen i vindmølleindustrien, siden den interne transporten i denne bransjen er en komplisert affære på grunn av størrelsesforholdene og de komplekse operasjonene med å snu, dreie og flytte rundt på de enorme seksjonene. Det krever spesialutstyr som kan klare transporten med høy presisjon, sikkerhet og fleksibilitet. N.C. Nielsen har i mange år samarbeidet tett med vindmøllebransjen og har utviklet en rekke heavy duty-løsninger for dette spesifikke formålet:

– Først og fremst er vi glade for at Danmark har en såpass markant industri på globalt nivå. Som leverandør til vindmølleindustrien skal vi være med på notene, og vi utvikler derfor løpende en rekke spesialløsninger for heavy duty-området. Vi er for eksempel i gang med verdens største reachstacker, som setter nye standarder for mobil løftekapasitet med vekt på 152 tonn på kroken, forteller Max Høegh Nielsen fra N.C. Nielsen.

Gantry-kran til møllevinger

Den såkalte Mobile Gantry fra Combilift er også et godt eksempel på skreddersydd transportutstyr til vindmølleindustrien. Den fjernstyrte mobilkranen kan kjøre i alle retninger og løfte, snu og dreie lastene som ønskelig. Kranen er smal nok til å gå gjennom en portåpning på kun tre meter i bredden, kjører like bra ute som inne og kan med en Gantry-kran i hver ende løfte en vindmøllevinge opp på en blokkvogn.

Tonnevis med trekkraft

N.C. Nielsen har utviklet den spesialbygde trekkvognen NCN 6500 som kan trekke og skyve opptil 6,5 tonn på kroken. Den kan f.eks. brukes til å transportere møllevinger på vogner i de store produksjonshallene på vindmøllefabrikkene. Denne strømdrevne maskinen er en spesielt kraftig og manøvreringsdyktig konstruksjon, som med den spesialbygde løftekonstruksjonen og trekkroken kan flytte mange tonn.

– Med et bredt utvalg av spesialutstyr kan vi håndtere alle interne transportoppgaver innen vindmølleindustrien. I tillegg til de nevnte maskinene kan vi også tilby 85-tonns SMW-teleskopgaffeltrucker til vindmølletårn, og det siste tilskuddet er modulbaserte og selvkjørende SMTP-trailere som kan transportere selv de aller tyngste lastene. Det kan f.eks. være på et fabrikkområde, et havneareal eller på byggeplassen, fortellersalgsdirektør Max Høegh Nielsen fra N.C. Nielsen.

Vil du vite mer?