Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Case De nye reachstackerne er tiltenkt rollen som effektive allround-maskiner hos Jutlandia. De skal håndtere flere tonn tunge emner på terminalområdet ved havnekaia og på de gigantiske opplagringsplassene, og da særlig vindmølletårn som skal løftes med stor presisjon fra lastebilene og over på tårnstativer eller skal transporteres over større avstander til utskiping.

Framtidssikret flåte

Ankomsten av reachstackerne var resultatet av en godt forberedt prosess hvor N.C. Nielsen og Jutlandia har samarbeidet tett for å finne den optimale løsningen. Jutlandia har allerede en stor flåte med spesialmaskiner, men manglet et par fleksible heavy duty-maskiner til å håndtere den økende godsmengden samt hyppige løft av råvarer, halvfabrikata og ferdige vindmølledeler:

– Vi ser en strategisk gevinst ved å kjøpe de to reachstackerne. Vi opplever høye vekstrater på forretningsområdene våre og trenger høytytende, raske og effektive maskiner som kan ta seg av etterspørselen innenfor særlig vindmølleindustrien. Vi har hatt en smidig prosess med N.C. Nielsen, hvor teknisk innsikt, forretningsforståelse og personlige relasjoner virker inn på beslutningen om å investere i nettopp disse maskinene, uttaler direktør Michael Rühe fra Jutlandia.
 

Sterkt beslutningsgrunnlag

Logistikkoppgavene i vindmøllebransjen endres fortløpende, og Jutlandia må derfor alltid ha riktig utstyr til oppgaven. Her er det ikke snakk om hyllevarer, men løsninger på bakgrunn av detaljerte beregninger om alt fra forventede kjøretimer til drivstofføkonomi og førerkomfort. Tett dialog, mange møter og et besøk hos Konecranes i Sverige tok prosessen framover.

– Vi opprettet en styregruppe hvor særlig maskinførerne våre hadde mye å bidra med. De har bl.a. hatt mulighet til å prøvekjøre maskinene og har fått dem individuelt tilpasset med klimaanlegg, fjærende spesialseter og ekstra belysning. I tillegg til den høye førerkomforten vil jeg gjerne få framheve N.C. Nielsens service, hvor en lokal servicemontør kan komme på kort varsel. På bakgrunn av dette sover jeg svært godt om natta, uttaler Operations Manager Peter Jensen fra Jutlandia.

Hos N.C. Nielsen er man naturligvis også glade for å ha funnet fram til den helt rette løsningen for Jutlandia, som treffer de spesifikke logistikkbehovene i vindmøllebransjen og øvrige håndteringsoppgaver på offshore-området:

– Det krever ekstremt hardføre maskiner for å løse oppgavene på havneterminalen i Esbjerg. De skal håndtere enorme vindmølledeler og annet tungt gods i all slags vær året rundt. Med to ombygde SMV Konecranes som er oppgradert til å kunne løfte 85 tonn hver, har Jutlandia mottatt et par råsterke reachstackere med masse førerkomfort. Vi har hatt et positivt utviklingsarbeid med Jutlandia og er glade for denne løsningen på deres vegne, uttaler Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

N.C. Nielsen har skaffet seg en viktig posisjon på heavy duty-området og kan levere en rekke ulike spesialløsninger for både vindmøllebransje, containerhåndtering og tungindustri. Dermed tilbyr N.C. Nielsen også maskiner med løftekapasitet fra 100 tonn og opp til 152 tonn på krok, noe som foreløpig den øvre grensen for en kraftig ombygd SMV Konecranes reachstacker.

VIL DU VITE MER?

Kontakt Claus Lilleholt for mer informasjon om innholdet i denne pressemeldingen.