Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Case N.C. Nielsen har levert en fabrikkny Konecranes SMV 16-1200 gaffeltruck til BOXIT i Risskov. Den nye muskelbunten kan håndtere containere på kunden sin travle terminal, og maskinen har økt kapasiteten markant ved håndtering av flere conteinere i høyden og laster lastebiler på rekordtid.

Anskaffelsen av den nye gaffeltrucken fra Konecranes gjøres grunnet ekspansjon hos BOXIT. Siden 2003 har BOXIT kuttet ned stå tiden med fleksible løsninger for oppbevaring, flytting og mobilitet. BOXIT-konseptet rommer på den måten alle former for self storage til private kunder og bedrifter - med flere tusen depotrom, 11 avdelinger rundt i Danmark og i tillegg to kontorhotell.

Containerdelen så dagens lys i 2010, og var en naturlig forlengelse av den grunnleggende forretningsidéen. I dag dekker de utleie og salg av nye conteinere i størrelsene 10, 20 og 40 fot. I tillegg er det en stor andel med kjøle- og fryseconteinere samt spesialconteinere med blant annet sidedører, energipakker eller sikring for fyrverkeribransjen.

- Vi har greid å øke kapasiteten med minst 50 % her på conteinerplassen i Risskov. Vi måtte tenke utenfor boksen for å finne den rette løsningen, da vi ikke bare kunne utvide de tomtearealet vårt.  Vi valgte å gå til anskaffelse av en Konecranes SMV 16-1200 gaffeltruck for å dekke behovet vårt for containertransport et godt stykke inn i fremtiden sier Lars Bobjerg Juul, daglig leder for BOXIT Container.

 

Effektiv containertransport

Containerområdet hos BOXIT i Risskov dekker et areal på rundt 13 000 m2 og er godt plassert tett mot motorveinettet. Fra Risskov kjører bedriftens egne lastebiler ut med de karakteristiske BOXIT-conteinere. Her har vi ingen tid å kaste bort når lastebilene kommer inn med nye conteinere, eller skal lastes med leie- eller salgsconteinere.

- Det må gå raskt når lastebilene er inne. Vi losser og laster rundt 50 conteinere daglig. Det tar ikke mange minutter med vår Konecranes gaffeltruck. Med konvertersystemet gir den virkelig en behagelig kjøreopplevelse, og jeg vil fremheve førerkomforten som har god utsikt til alle sider, et støysvakt arbeidsmiljø og godt med fotplass i førerhuset sier verkfører Kaj Gregersen, som selv sitter bak rattet daglig.
 

Komfortabel kjøreopplevelse

Som ekstrautstyr til den fabrikknye gaffeltrucken fra Konecranes har BOXIT valgt roterende varsellys, LED-baserte kjørelys og hevede sidespeil slik at sjåføren ikke må se ned fra den relativt høye sitteposisjonen. Inne i førerhuset er det i tillegg montert en holder for et nettbrett, slik at man hele tiden kan holde oversikt over ordrestrømmen.

Konecranes-maskinen fra N.C. Nielsen ble valgt etter en budrunde der flere konkurrerende merker var inne i bildet. Alle maskinene ble vurdert, prøvekjørt og kalkulert, og det var altså N.C. Nielsen som til slutt fikk bestillingen - blant annet da BOXIT allerede har en Linde H55 EVO på conteinerplassen.

- Vi har hatt en god dialog med N.C. Nielsen, som er lydhøre for våre ønsker, og reagerer raskt på forespørsler. Vi legger vekt på at det er et anerkjent truckmerke, og den tekniske kvaliteten er helt topp. Selve kjøreopplevelsen i gaffeltrucken fra Konecranes er også viktig, siden vi skal tilbringe mange timer bak rattet, og hele tiden må være klare til å rykke ut når det skal ekspederes en conteiner avslutter Kaj Gregersen fra BOXIT.

VIL DU VITE MER?

Kontakt Claus Lilleholt for ytterligere informasjon om innholdet i denne pressemeldingen.