Vår neste auksjon starter tirsdag 25. juni og avslutter torsdag 27. juni 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Alle Konecranes E-VER er et helt nytt medlem i Konecranes Ecolifting-familien. Med helelektrisk drivlinje og de nyeste økoeffektive funksjonene innebygd, er denne trucken stillegående, produktiv og har ingen utslipp.

Siden 1959 har Konecranes Lift Trucks vært en ledende leverandør av kraftige, fleksible og pålitelige trucker til kunder i hele verden, og i løpet av denne tiden har modellene blitt stadig mer produktive, økonomiske og økoeffektive. Konecranes nyskapende løftetruckkonsept med kasseformet chassis og lastkjennende hydraulikk, som ble innført i 1995, brukte rundt 15 % mindre drivstoff enn sammenlignbare girpumpeenheter. I 2013 lanserte Konecranes verdens første hybrid-containerstabler, etterfulgt av verdens kraftigste containerstabler som kan løfte 152 tonn under kroken. Nu følger Konecranes opp med sin første elektriske løftetruck.

 

Utprøvd teknologi: bedre for forretningen

«Elektrisk drevet løfteteknologi er veletablert hos Konecranes, men nå har vi tenkt nytt og løftet elektrifisering til et enda høyere nivå», sier Lisa Martinsson, senior prosjektlederen som leder bedriftens utviklingsprogram av elektriske løftetrucker. «Vi setter en ny industristandard igjen.»

Fordelene for miljøet er bare begynnelsen

Sammenlignet med standard dieselmotorer, kutter Konecranes E-VER energiforbruket generelt og driftskostnader med opptil 70 %. Litium-ion-batteriet som driver truckens to motorer, ble valgt på grunn av flere fordeler. Man sparer tid på batterilading. Batteriet er fulladet innen bare 45 minutter. Når trucken bremser, er bremseenergien med å øke batterikapasiteten. Batteriet er kapslet inn i en beskyttende ramme som beskytter det mot fysiske skader, og som kan lades overalt. Og sist kan det fullades minst 3000 ganger.

Konecranes E-VER elektriske gaffeltruck trenger mindre tid og utgifter for vedlikehold fordi den har konvensjonelle elektriske moduler og få bevegelige deler. Uten varme og med mindre vibrasjon varer komponentene lenger.

Jevnt og trygt: bedre for truckførerne

Konecranes har alltid bygget løftetrucker som er best mulig å styre, brukervennlige og trygge. Konecranes E-VER er intet unntak. Den elektriske trucken er kraftig og lett å manøvrere, og kjører på en motor som er mer effektiv enn en dieselmotor. Jevnere bevegelser og raskere akselerasjon gjør at føreren kan konsentrere seg på sikker og effektiv flytting av lasten. Førerhytten tillater fri og uhindret utsikt over arbeidsområdet og har en ergonomisk konsoll med et skarpt, grafisk display for enestående oversikt og enkel styring av trucken.

Denne elektriske gaffeltrucken løfter sikkerheten til et enda høyere nivå gjennom redundante sensorer for raskere diagnostikk og feilsikker drift. I tillegg til displayet varsles føreren av elektriske signaler fra deler rundt om på maskinen om forhold som har betydning for driften, f.eks. når det er på tide med opplading.

Konnektivitet: bedre for flåteoptimaliseringen

Konecranes E-VER er også en smart og tilkoblet løftetruck. TRUCONNECT® fjernovervåkning følger med på batteristatus, energiforbruk og energigenerering. Kundeportalen yourKONECRANES.com samler og kombinerer all denne informasjonen på ett sted, beregner nøkkelparametere for administrasjon og drift, visualiserer data og trender for å overvåke og ha kontroll på truckens yteevne, produktivitet, sikkerhet og påvirkning på miljøet. Konecranes nye IoT-plattform (tingenes internett) er utviklet for å støtte truck-til-alle-kommunikasjonen, det vil si direkte datastrømming fra trucken til alle systemer den har å gjøre med, på høyeste data- og IT-sikkerhetsnivå. IoT-plattformen gjør det også enkelt for kunden å overvåke, styre og analysere sin flåte av løftetrucker, samt optimalisere deres operasjon.

«De nye Konecranes E-VER elektriske gaffeltrucker er utstyrt med høymoderne smart og tilkoblet teknologi som vil hjelpe våre kunder med å drastisk redusere sin miljøpåvirkning samtidig som de forbedrer sine resultater», sier Andreas Falk, Senior Vice President hos Konecranes Business Unit Lift Trucks. «Mange kunder har planer om fullt ut karbonnøytral drift i nær fremtid, og elektrifisering er den mest logiske veien dit. Vi ville komme dem i møte ved å tilby en ideell løsning for deres omgivelse.» 

E-VER er en del av Ecolifting, Konecranes visjon om å minimalisere vårt fotavtrykk og forbedre håndavtrykket til utstyr for terminaler og tunge industrianvendelser. Fra økooptimaliserende dieseldrevne, til hybrid- og hel-elektriske flåter skal vi fortsette å gjøre mer med mindre.

VIL DU VITE MER?