Lukk
Case N.C. Nielsen har nettopp levert nytt havneutstyr til Aarhus Logistics Center (ALC), som dermed kan betjene kundene enda bedre når det gjelder gods i overstørrelse. Spesialutstyret går under betegnelsen Overheight Frame (OHF) – et halvautomatisk og langbeint aggregat som monteres på en Konecranes reachstacker og låses i et flatrack for håndtere godset som er surret fast.

Aarhus Logistics Center opplever en stigende mengde gods med størrelser som ikke passer til standardcontainere. Den slags gods krever spesialbehandling når det skal lesses eller losses fra skipene i Danmarks største containerhavn. Det hele skjer i et nøye samspill mellom reachstacker, Overheight Frame, flatrack og de enorme havnekranene som løfter godset fra eller til skipet.

Aarhus Logistics Center betjener flere rederikunder som for eksempel skal sende spesialgods til Island eller de andre nordiske landene. Som havneoperatør skal ALC kunne utføre mange ulike oppgaver. Derfor har de bygget opp et omfattende anlegg med havnearbeidere, bulkhåndtering, projektgods, RO/RO med løstrailere og 50 000 kvadratmeter lager og oppbevaring, hvor det blant andet pakkes containere.

– Vi har veldig allsidige oppgaver. Dette stiller store krav til riktig spesialutstyr. Sammen med N.C. Nielsen har vi funnet fram til en rask, smidig og sikker løsning for gods i overstørrelse. Det har blitt enklere og sikrere å håndtere slikt gods, ettersom føreren av reachstackeren blir værende i førerhuset under hele operasjonen, forteller manager Bent Svit fra Aarhus Logistics Center.

 

Håndterer høyde og bredde

Den nye OHF-en har en løftekapasitet på 50 tonn og en frihøyde på 2,7 meter. Når den er koblet sammen med twistlockene på containeren, løftes OHF-en opp i høyden, og beina plasseres i twistlocks på tilhørende flatrack. Beina plasseres mekanisk, og når låsene i flatrackens twistlocks vris rundt, får føreren et manuelt signal om at OHF-en er koblet sammen riktig, slik at vedkommende kan kjøre av gårde med godset.

Denne operasjonen var mer omfattende før. Da måtte Aarhus Logistics Center montere en spreder på reachstackeren, som skulle løfte lasten med kjeder, og om bord på skipet måtte lasten også festes manuelt av havnearbeidere. Dette er ikke lenger nødvendig, ettersom både reachstacker, Overheight Frame, flatrack og havnekran klarer det hele i én sammenhengende operasjon.

– N.C. Nielsen har hjulpet oss med å optimalisere den interne transporten av gods i overstørrelse – både med tanke på håndtering, økonomi og sikkerhet. Vi har fått en full pakke med profesjonell rådgivning, god dokumentasjon, levering innen fristen og ikke minst en veldefinert serviceavtale. Det lover godt for framtiden, hvor vi helt sikkert kommer til å bestille mer spesialutstyr, forteller manager Bent Svit fra Aarhus Logistics Center.
 

Fokus på Heavy Duty

Hos N.C. Nielsen har man en intern Heavy Duty-avdeling som blant annet setter fokus på spesialløsninger i den tunge enden av skalaen. N.C. Nielsen har i mange år forhandlet Terberg-terminaltraktorer og Konecranes-maskiner samt spesialkonstruerte Heavy Duty-produkter til blant andet havneoperatører, vindmølleprodusenter, distribusjonssentre og logistikkvirksomheter.

– Vi ser en tendens til større spesialisering på Heavy Duty-området. Vi utvider gradvis samarbeidet vårt med underleverandører og utvider for øyeblikket verkstedsanlegget i Balling, slik at vi kan levere individuelt tilpassede transportløsninger der skaper faktisk merverdi i virksomhetene. Vi er veldig glade for den nye løsningen hos Aarhus Logistics Center, som vi har et tett samarbeid med på flere fronter, uttaler Claus Lilleholt, landssjef - Norge fra N.C. Nielsen. 
 

Vil du vite mer?

Kontakt Claus Lilleholt, landssjef - Norge for mer informasjon om innholdet i denne pressemeldingen.