Lukk
Case Det svenske savværk Moelven Edanesången AB i Edane vil gerne arbejde med bæredygtighed i praksis og reducere emissionerne i deres maskinflåde. Derfor har de modtaget deres første elektriske Konecranes E-VER gaffeltruck til savværket og den robuste gaffeltruck på Lithium-ION batterier bidrager nu til at optimere den interne transport af råmaterialer, udstyr og produkter.

Siden 1899 har Moelven Group produsert miljøvennlige bygningsmaterialer og systemer i Norge og Sverige. Kundene er bygg- og anlegg over hele verden, og sagbruket i Edane er ett av de største i konsernet. Som en del av aktiviteten bruker Moelven gaffeltruckene til forflytning av store mengder råmaterialer, materialer og bearbeidede treprodukter til byggeprosjekter over hele verden.

 

Konecranes har i mange år vært det foretrukne varemerket hos Moelven, siden disse gaffeltruckene gir stor effektivitet, sikkerhet og fleksibilitet i en travel hverdag. På sagbruket i Edane ønsker Moelven å utvide flåten med gaffeltrucker med enda større kapasitet, og de har i tillegg et stort ønske om å oppnå en miljøvennlig, støysvak og utslippsfri kjøring.

– Moelven er svært glade for den nye elektriske Konecranes E-VER gaffeltrucken, siden batteriteknologien og nullutslippet passer godt inn i bedriftens miljømål. I tillegg til dette bekrefter den høye kvaliteten, holdbarheten og den optimaliserte kjøringen en langsiktig miljøforpliktelse uttaler distriktssjef Håkan Lorén fra N.C. Nielsen i Sverige.

Den nye modellen fra Konecranes har en løftekapasitet på 13 600 kg, helelektrisk drivlinje, regenererende bremser og ikke minst energieffektive Litiumion-batterier for de to motorene i trucken. Batteriene sparer tid, siden en full opplading bare tar 45 minutter. Batteriløsningen leveres med et batteristyringssystem (BMS) som sikrer at strømkilden har maksimal ytelse og sikkerhet under alle forhold.

– Moelven kjøpte sin førte Konecranes på 90-tallet. Med denne nye Konecranes E-VER gaffeltruck har de totalt 34 Konecranes på tvers av alle de forskjellige operasjonene i Skandinavia. N.C. Nielsen har vært et helt avgjørende i dette forholdet, og har alltid gitt fremragende kundestøtte. Vi er stolte over at Moelven er klare til å oppleve neste generasjon av våre gaffeltrucker sier salgsdirektør Daniel Sjöstrand hos Konecranes Lift Trucks.

Sist, men ikke minst: Moelven har fått sin elektriske Konecranes E-VER gaffeltruck tilpasset med et bredt utvalg av ekstrautstyr og tilpasninger som gjør den perfekt til de utfordringene oppgavene på sagbruket står overfor. OPTIMA-førerhuset med fri utsikt og komfort, minihjulstyring, luftdempet førersete, skvettlapper, gaffelnivelering, utvendig lys og sentralsmøring bidrar til både arbeidsglede og produktivitet.

 

Vil du vite mer?