Lukk
Case N.C. Nielsen har levert to Konecranes reachstackere til FF Skagen. De to kjempemaskinene sjonglerer med containere på havneområdet i Skagen, der reachstackerne gjør det mulig å rotere 40-fots containere med 180 grader i høyden. Det gir stor manøvreringsevne på det trange området og letter containertransporten merkbart.

FF Skagen er en av verdens største produsenter av fiskemel og fiskeolje med eksport til hele verden. De store mengdene ferdigvarer emballeres i sekker og beholdere for fiskeolje og plasseres i containere. Fra nå av skal de transporteres fra fabrikken og til et ventende godstog i Skagen, og det vil ukentlig gå et tog med 40 containere sørover. Resten fraktes med lastebil fra øverst i Danmark.

Industrihavnen i Skagen er et travelt knutepunkt for skipstrafikk. FF Skagen har hovedkontor og en av sine fabrikker ved denne travle havnen. Det trafikkerte området stiller store krav til sikkerhet, presisjon og oversikt. De to reachstackerne skal operere med kort snuradius og så forsktig som mulig kjøre ut på det offentlige arealet med containere – fram til det lange godstoget, eller de mange lastebilene.

– Vi har behov for pålitelige, driftssikre og fleksible reachstackere, som i løpet av kort tid kan flytte et stort antall containere til tog eller lastebil. Vi har en svært stram tidsplan, slik at vi er avhengige av maksimal oppetid. Samtidig har vi lagt vekt på førerkomforten. Våre kranførere har hatt en avgjørende påvirkning ved valget av nettopp disse reachstackerne, forteller Warehouse Manager Martin Ravn hos FF Skagen.

Raskt og effektiv forløp

Leveringen av de to reachstackerne gikk raskt. FF Skagen begynte å sondere markedet, regne ut kravspesifikasjoner, hente inn tilbud og vurdere leverandører sist høst. FF Skagen kjenner N.C. Nielsen fra før, og vi var derfor med i prosessen. N.C. Nielsen kunne levere to fabrikknye reachstackere på kort tid våren 2018 – tilpasset med bl.a. kontravekt til rotasjon og ekstra førerkomfort.

– Vi valgte N.C. Nielsen fordi vi raskt kunne komme i mål med en god løsning. Vi har tatt alle maskinførerne med på råd. De har hatt muligheten til å prøvekjøre en av reachstackerne, og vi har fått ettermontert kameraer, ekstra lamper og et innstegstrinn. Samtidig er vi galde for at førerhuset kan flyttes fram, og at det er mulighet for nedstigning på begge sider av maskinen. Alt sammen gir optimale arbeidsbetingelser, påpeker Warehouse Manager Martin Ravn fra FF Skagen.

Etter ønske fra FF Skagen inkluderer løsningen en serviceavtale, der N.C. Nielsen forplikter seg til å komme med en servicemontør innen en time ved eventuelt stopp. Servicedelen er i høy grad prioritert hos FF Skagen, ettersom selv et kortvarig fravær av en reachstacker er kritisk. Dette er grunnen til at virksomheten valgte å investere i to reachstackere samtidig, slik at de om nødvendig kunne ta over for hverandre.

– Vi gleder oss over at FF Skagen har valgt oss som samarbeidsparter på disse maskinene. Vi ser en tendens til økt komfort, mer fleksible reachstackerere, flere høyteknologiske framskritt og mulighet til å tilpasse maskinene mer nøyaktig til oppgaven. SMV Konecranes er verdens ledende varemerke på området, og vi er naturligvis stolte av å kunne representere nettopp dette varemerket ovenfor våre danske kunder, forteller salgsdirektør Max Høegh Nielsen fra N.C. Nielsen.

Vil du vite mer?