Vår neste auksjon starter tirsdag 23. april og avslutter torsdag 25. april 2024 - Gå til auksjon

Lukk
Case Andrewex Tvärskog Timber AB fikk i mai 2022 utvidet kjøretøyflåten ytterligere med leveranse av en Konecranes SMV 13,6-600C, levert av N.C. Nielsen. Med en kapasitet på 13,6 tonn er maskinen et godt tilskudd til truck-flåten av totalt 5, og skal innledningsvis arbeide ved justeringsverket og tørkeriet på sagbruket. Også to leddstyrte hjullastere med gripeklo inngår i maskinparken.

Andrewex er siden 2016 et polsk, privateid sagbruk (tidligere Rörvik), basert i Tvärskog, et lengre steinkast fra Nybro og Kalmar i Småland. Med en årlig omsetning på 240 millioner SEK og en produksjon på ca. 65 000 m³ saget tømmer, sysselsetter det daglig 34 personer, hvorav 4 i administrasjonen. Råvarene til produksjonen utgjør i sin helhet ca. 130 000 m³ tømmer. – Hvis man tenker seg at en tømmerbil kan frakte rundt 50–55 m³ pr. tur, blir det et par tusen transporter, sier Thomas Gustafsson, VD hos Andrewex. – Verdien til bare én ukes råvareforsyning utgjør nærmere 4 millioner SEK, fortsetter Thomas. 

 

– Bedriften vår har to fabrikker i Polen som lager blant annet furumøbler for IKEA. Det gjør Andrewex til den største eksterne leverandøren av furumøbler til IKEA. En del av furuvolumet til fabrikken hentes fra vårt sagbruk her i Småland, sier Thomas. – Selskapsgruppen inneholder til og med en trehusprodusent, Andrewex Housing, som har spesialisert seg på trehusmodeller til 7 bolighus for det polske og tyske markedet.

Vår spesialitet her i Tvärskog, utenom å produsere furu til selskapets møbelfabrikker, er fingerskjøttet virke i varierende lengder, sier Thomas. Snart starter vi opp leveringer av saget virke til Storbritannia gjennom et heleid lokalt selskap. Vi kommer også til å begynne med leveranser til USA i vår. Vi har et veldig fleksibelt anlegg, og derfor er det er litt lettere for oss å reagere på markedet, og å finne nye veier enn det som kanskje er vanlig i bransjen vår. – Vi kommer til å dra i gang et ytterligere skift i produksjonen og investere i en ny høvlelinje i inneværende år, avslører Thomas.
 

Utviklingen i virksomheten stiller naturligvis krav til at vi har rett kapasitet hele tiden. Og at våre maskiner fungerer og kontinuerlig er i drift uten unødvendige stanser. En velfungerende service av maskinparken er derfor utrolig viktig for oss, sier Thomas. Siden vi investerte i vår nye truck fra Konecranes har derfor N.C. Nielsen tatt over service på samtlige av truckene våre, uansett merke. Vi er utrolig fornøyde og føler oss trygge på at vi har kompetansen på nært hold.

– Våre serviceteknikere Ola Hellewell og Frans Fogelberg er bare en telefonsamtale unna, og er utrolig kompetente, sier Håkan Lorén, distriktssjef for N.C. Nielsen i Sverige. En virksomhet blir ikke kompetent om ikke helheten fungerer. Å finne en truck som svarer til kundens ønsker, levere den til rett tid og rett pris er én sak. Men fungerer ikke serviceopplegget og den løpende kontrakten har vi ikke nådd målet vårt, avslutter Håkan.

Nå har vi nye diskusjoner om å investere i enda en Konecranes-maskin. Sannsynligvis med enda litt større kapasitet enn den forrige. – Vi er utrolig fornøyde med samarbeides oss imellom, og ser fram til å utvikle oss sammen. Det er alltid enklere når man har samme grunnidé i et forretningsforhold, avslutter Thomas.
 

Vil du vite mer?